گل دانلود

کسب درآمد دانلود فیلم جدید دانلود آهنگ های جدید جوک آشپزی خدا دختر خبر رقص روزنامه خبر پیروزی خبر استقلال دانلود نرم افزار آندروید آیفون آیپد دانلود آهنگ – دانلود فیلم دانلود نرم افزار –دانلود عکس – دانلود بازی – دانلود برنامه

گل دانلود

کسب درآمد دانلود فیلم جدید دانلود آهنگ های جدید جوک آشپزی خدا دختر خبر رقص روزنامه خبر پیروزی خبر استقلال دانلود نرم افزار آندروید آیفون آیپد دانلود آهنگ – دانلود فیلم دانلود نرم افزار –دانلود عکس – دانلود بازی – دانلود برنامه

خیار چنبر


خیار چنبر
 

خیار چنبر از نظر املاح از خیار معمولی غنی تر بوده و تخمه آن مفید تر است . و تنها عیبش این است که کمی دیر عضم بوده و در بعضی ها تولید نفخ و قرقر کردن شکم می کند ویکی از مشخصاتش این است که در اراضی و آب و هوایی که دارای رادیو آکتیو زیاد باشد ُ بهتر به عمل آمده و قدش درازتر می شود و چنانچه دیدید ُ پس از جنگ جهانی دوم و نابود شدن شهر هیرو شیما در اثر بمب اتمی دراراضی دهات آن شهر خیار چنبر هایی به عمل آمد که چندین متر طول داشت .

برای جلو گیری از نفخ خیار چنبر می توانید از نبات داغ ُ عسل ُ عرق نعناع استفاده نمایید.

خیار چنبر دارای ویتامین ٍ - ب - آ - می باشد .

خواص خیار چن بر: حل کننده اورات و اسید اورویک است و نقرس را درمان می کند.

ادار آور است و برای رفع سوزش ادار بسیار مفید است

خون را تصفیه می کند - ملین است - چین و چروک صورت را از بین می برد.

خواص گیاه مار چوبه

خواص گیاه مار چوبه
 

 

 

مارچوبه یک گیاه مغذی محسوب می‌شود. یک فنجان از آن فقط ۲۷ درصد کالری دارد و محتوای چربی اشباع ، کلسترول و نمک آن صفر درصد است.  کل کربوهیدرات آن دو درصد و فیبر غذایی آن ۱۱ درصد است. مارچوبه سرشار از منیزیم ، نیاسین ، فسفر ، پتاسیم ، پروتئین ، ریبوفلاوین ، سلنیم ، تیامین ، روی ، فیبر و ویتامین‌های A، B، C و E می‌باشد

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  این گیاه منبع بسیار خوبی از اسید فولیک است. یک وعده حاوی شش مارچوبه تازه پخته شده یک گرم فیبر ، ۴۹۰ واحد ویتامین A ، ۱۰ میلی‌گرم ویتامین C و ۱۳۱ میکروگرم اسید فولیک دارد.
بهترین راه مصرف مارچوبه به حالت پخته است. ارزش غذایی انواع کنسروی به نصف تقلیل می‌یابد بنابراین مصرف تازه آن توصیه می‌شود.
به هنگام خرید در پی ساقه‌های سبز روشن باشید. از مصرف ساقه‌های پلاسیده و مارچوبه‌ای که جوانه‌هایش باز شده‌اند اجتناب کنید.

فرآیند پخت

کلروفیل، پیگمانی که باعث سبزی گیاهان می‌شود، به اسید حساس است. با پختن مارچوبه، کلروفیل آن با اسیدهای موجود در آن یا در آب پخت واکنش شیمیایی داده فئوفتین تشکیل می‌دهد که به رنگ قهوه‌ای است.
در نتیجه مارچوبه پخته رنگ زیتونی دارد. با افزایش سرعت پخت می‌توان از این واکنش جلوگیری کرد و زمانی برای واکنش کلروفیل و اسیدها باقی نگذاشت یا آن که می‌توان مقادیر زیاد آب را به کار برد تا اسیدها رقیق شوند و راه سوم این است که در ظرف را برداریم تا اسیدهای فرار از آن خارج شوند.
فرآیند پخت بافت مارچوبه را نیز تغییر می‌دهد. به طوری که محتوای آب سلول‌ها خارج شده و شکل آنها به هم می‌ریزد. افزودن نمک به هنگام پخت این روند را کند می‌کند.
برای ترد نگه داشتن مارچوبه، آن را در یک دستمال مربوط بپیچید و سپس در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید. سرما نیز به حفظ ویتامین‌های موجود در آن کمک می‌کند.
در دمای ۳۲ درجه فارنهایت یا صفر درجه سانتی‌گراد همه محتوای اسید فولیک خود را به مدت دو هفته و ۹۰ درصد ویتامین C را تا پنج روز حفظ می‌کند. در حرارت اطاق، مارچوبه ۷۵ درصد اسید فولیکش را در مدت سه روز و ۵۰ درصد ویتامین C را تا ۲۴ ساعت از دست می‌دهد.
اثرات گسترده مربوط به آن این است که پس از مصرف، ترکیب گوگردی متیل مرکاپتان که یک محصول زائد بودار است از طریق ادرار دفع می‌شود.
خوردن مارچوبه با تاثیر ضدانعقادها که نقش رقیق‌سازی و انحلال لخته‌های خونی را دارند ، تداخل می‌کند زیرا سرشار از ویتامین K است که به طور طبیعی توسط باکتری‌های روده تولید می‌شود و مقدار کافی از آن به انعقاد خون کمک می‌کند.

درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زیر است

آب                                  90 گرم

پروتئین                           2/5 گرم

چربی                            0/2 گرم

مواد نشاسته ای              4/2 گرم

کلسیم                           22 میلی گرم

خواص داروئی:

از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشک است بنابراین آنهایی که سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی که گرم مزاج هستند باید آنرا با سرکه بخورند .

مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است

1)خوردن آن دید چشم را تقویت می کند

2)برای تقویت نیروی جنسی مفید است

3)ضعف مثانه را برطرف می کند

4)برای تقویت قلب مفید است

5)ملین است و یبوست را برطرف می کند

6)تب بر است

7)مارچوبه بعلت داشتن کلروفیل خونساز است و کسانیکه کم خون هستند باید از آن استفاده کنند .

8)مارچوبه به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می کند
طرز استفاده:

برای نگاهدری مارچوبه آنرا در پارچه های مرطوب ببندید و در یخچال قرار دهید زیرا گرما و خشکی آنرا از بین میبرد

مارچوبه را نیز می توان در سالاد ریخت و یا از آن سوپ تهیه کرد .

مورد دیگر استفاده از مارچوبه غیر از پختن آن بصورت دم کرده آن است

دم کرده مارچوبه را به این صورت تهیه کنید :

چند شاخه مارچوبه را در داخل یک لیتر آبجوش بریزید و مقداری  هم رازیانه و جعفری به آن اضافه کنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بکشد . از این دم کرده به مقدار دو تا سه فنجان در روز برای تسکین و آرامش قلب استفاده کنید .
مضرات :

مارچوبه را نباید آنهایی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف کنند . مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه خوب نیست .

فسفر                            60 میلی گرم

آهن                              1/1 میلی گرم

سدیم                          2 میلی گرم

پتاسیم                        275 میلی گرم

ویتامین آ                      900 واحد

ویتامین ب 1                 0/2 میلی گرم

ویتامین ب 2                 0/2 میلی گرم

ویتامین ب 3                 1/5 میلی گرم

ویتامین ث                    35 میلی گرم

ارتیشو

ارتیشو
 
کلیات گیاه شناسی
 


آرتیشو گیاه بومی مناطق مرکزی مدیترانه است ولی در حال حاضر در بیشتر نقاط معتدل دنیا کشت می شود . رومی ها در حدود 2000 سال پیش این گیاه را پرورش می دادند و بعنوان سبزی در سالاد استفاده می کردند .آرتیشو در قرن شانزدهم در انگلستان و فرانسه برده شد و سپس در قرن نوزدهم در آمریکا کشت شد . اکنون کالیفرنیا و سواحل اقیانوس آرام مرکز کشت آرتیشو می باشد . کلمه Artichoke از کلمه ایتالیایی Articicco مشتق شده که بمعنی میوه کاج می باشد و آرتیشو هم مانند میوه کاج است .



آرتیشو برای رشد احتیاج به آب و باران فراوان درد . آرتیشو گیاهای است چند ساله درای ساقه ای راست که ارتفاع آن بحدود یک متر می رسد . برگهای آن پهن و دراز مانند برگهای کاهو است که برنگ سبز تیره است . در انتهای ساقه میوه آن که بشکل میوه کاج یا سیب فلس دار است مشاهده می شود .گلبرگهای آن ضخیم و گوشتی بوده و انتهای گلبرگها ضخیم تراست که مصرف خوراکی درد . برای خرید آرتیشو دقت کنید که برگها باز نشده و سفت و سبز باشد . هنگامیکه برگهای آرتیشو قهوه ای است نشان دهنده کهنه بودن آن می باشد . فصل آرتیشو معمولا ماههای فرودرین و اردیبهشت ( آپریل و می )است .


ترکیبات شیمیایی:

برگهای خوردنی آرتیشو در اینولین ، اینولاز و ماده ای تلخ بنام سینارین Cynarine می باشد . سینارین خاصی زیاد کننده ترشحات صفرا را دارد و علت صفرا بری آرتیشو داشتن این ماده است . در صد گرم آرتیشو پخته مواد زیر موجود است :

انرژی     14 کالری
پروتئین     1/5 گرم
آب     86 گرم
مواد چرب     0/1 گرم
مواد نشاسته ای     5 گرم
کلسیم     22 میلی گرم
فسفر     40 میلی گرم
آهن     0/6 میلی گرم
سدیم     30 میلی گرم
پتاسیم     0 25 میلی گرم
ویتامین آ     40 واحد بین المللی
ویتامین ب 1     0/04 میلی گرم
ویتامین ب 2     0/02 میلی گرم
ویتامین ب 3     0/6 میلی گرم
ویتامین ث     5/2 میلی گرم
خواص داروئی:


آرتیشو از نظر طب قدیم ایران گرم و کمی خشک است . قسمت مورد استفاده آرتیشو برگها و قسمت وسط آن است که بنام قلب آرتیشو معرو ف می باشد .


    کبد را تمیز و اعمال کبد را تنظیم می کند .
    ترشح صفرا را افزایش می دهد .
    از جمع شده چربی در کبد جلوگیری می کند و آنهایی که کبد چرب دارند بهتر است از آرتیشو استفاده کنند
    یرقان مزمن را درمان می کند .
    تقویت کننده بدن است .
    موجب دفع ادرار می شود .
    تب بر است .
    در درمان رماتیسم موثر است .
    یبوست های ناشی از عدم صفرا را درمان می کند.
    در درمان ورم روده موثر است .
    باعث دفع سنگهای کیسه صفرا می شود .
    نیروی جنسی را افزایش می دهد .
    کلیه و مثانه را گرم می کند .
    گاز و نفخ معده و روده را از بین می برد .
    باعث هضم غذا می شود .
    بیماریهای کبدی را درمان یم کند .
    کلسترول خون را پائین می آورد .
    داروی لاغری است و کسانیکه می خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند می توانند هر روز آرتیشو بخورند .
    سرگیجه را برطرف می کند .
    آنهائیکه گوششان زنگ می زند اگر آرتیشو را بخورند آنرا برطرف می کند .
    مبتلایان به بیماری قند می توانند با خوردن آرتیشو قند خود را تنظیم کنند .
    در درمان میگرن موثر است .
    در برطرف کردن بیماری آسم اثر مفید دارد .
    نقرس را برطرف می کند .
    آرتیشو رگها را تمیز کرده و تصلب شرائین را درمان می کند .
    در برطرف کردن اگزما موثر است .
    در درمان اکثر بیماریهای پوستی اثر مفید دارد .
    سموم بدن را دفع می کند .
    زخم های ریه و روده را درمان می کند .
    برای جلوگیری از ریزش مو ار برگهای آرتیشو ضماد تهیه کرده و به سر بمالید .
    برای برطرف کردن بوی بد زیر بغل عصاره برگ آرتیشو را به زیر بغل بمالید .
    عصاره آرتیشو را اگر به بدن بمالید خارش را برطرف می کند .
    برای رفع آب آوردن بدن از جوشانده آرتیشو بمقدار سه فنجان در روز استفاده کنید .



مضرات : آرتیشو چون گرم است ممکن است در بعضی از اشخاص تولید سودا کند لذا بهتر است با سرکه خورده شود ضمنا طعم آرتیشو را دوست ندارند . اینگونه اشخاص اگر بخواهند از مزایای آرتیشو استفاده کننده به صورت قرص یا کپسول آرتیشو مصرف نمایند .

طرز تهیه

طرزتهیه چای آرتیشو : برای تهیه چای آرتیشو ۱۰ تا ۱۵ گرم برگ خشک و ۲۰ تا ۴۰ گرم برگ تازه آنرا در یک قوری کوچک آب جوش دم کرده و پس از ۲۰ دقیقه آنرا صاف کنید و هروز یکی دو استکان میل فر مایید .

در ضمن آب آرتیشو نیز دارای خواص درمانی بوده و شیره  برگ آرتیشو یا کنگر فرنگی دارای املاح معدنی مختلف و سینارین است .

احتیاط : بهتر است زنان در طی دوره شیر دادن از مصرف آرتیشو خوداری نموده زیرا ترشح شیر را کاهش خواهد داد .

خواص گرد غوره و آ ب غوره


خواص گرد غوره و آ ب غوره
 

 

 

غوره میوه نارس انگور است که دارای طعم ترشی می باشد . غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوکسینیک ، اسید اگزالیک ، اسید گلوکولیک و قند می باشد .

غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست . همچنین اگر با سالاد میل شود ، برای لاغر کردن سودمند است .

هرگز غوره را با معده خالی نخورید ، چون روی معده اثر سوء می گذارد. همچنین خانم های باردار  از خوردن زیاد غوره خودداری کنند ،‌ چون غوره ادرارآور است و ممکن است موجب سقط جنین شود .
خواص درمانی غوره :

غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است .

1- در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است .

2- آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است .

3- بیماری اسکوربوت که به دلیل کمبود ویتامین C  در بدن به وجود می آید ، با آب غوره درمان می شود .

4- آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است .

5- در دفع زردی موثر است .

6- خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند .

7- حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .

8- آبغوره تقویت کننده کبد  است .

9- برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره قرقره کنید .

10- برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .

11- آب غوره درمان کننده پا درد و کمردرد می باشد . برای معالجه میتوان به مدت ده روز آش آبغوره مصرف نمود . البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب کرد .

12- ترشی غوره نیز برای معالجه رماتیسم و سیاتیک مفید است .
تهیه چاشنی هایی با غوره

گرد غوره

برای تهیه گرد غوره، غوره ها را پاک کرده، دم آن ها را می گیریم و می شوییم. بعد روی پارچه ای تمیز پهن می کنیم و در محلی آفتاب گیر قرار می دهیم تا خشک شوند . سپس آن ها را آسیاب می کنیم تا به طور کامل نرم شوند. گرد غوره ی آماده شده را درون یک ظرف درب دار ریخته و در محلی خشک نگهداری می کنیم. برای افزایش زمان ماندگاری می توان کمی نمک به آن اضافه کرد.

نکته ی بسیار مهم در مورد گرد غوره این است که برای تهیه ی آن باید از غوره ی عسگری استفاده کرد.
آب غوره

غوره ها را پاک کرده، دم آن ها را می گیریم و می شوییم. سپس آنها را درون آبمیوه گیری می ریزیم و آب آنها را می گیریم. در روش دیگر می توان غوره ها را درون مخلوط کن ریخته و پس از آن غوره های له شده را که دارای پوست و هسته هستند، درون یک تنظیف و یا صافی ریخته و به طور کامل صاف کرد. برای تهیه ی آب غوره ، نوع غوره ی مورد استفاده زیاد مهم نیست، ولی اگر از نوع عسگری استفاده شود، بهتر است. توجه به این نکته لازم است که بعضی از انواع غوره ها ترش تر از برخی دیگر هستند. در صورتی که میزان ترشی آب غوره ی به دست آمده به اندازه ی دلخواه نباشد ، می توان آن را به مدت چند دقیقه جوشانید تا کمی غلیظ تر و ترش تر شود. در ضمن با این عمل مدت نگهداری آبغوره هم بیشتر خواهد شد.

آب غوره را در بطری مورد نظر می ریزیم و درب آن را به طور کامل می بندیم تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. در صورتی که بخواهیم آن را برای مدت طولانی نگهداری کنیم ، از ترکیب آب و آرد، خمیری تهیه کنید و دور درب را با خمیر می پوشانیم. همچنین می توانیم با نوار چسب های بسیار محکم درب بطری را به طور کامل پلمپ کنیم.
رب غوره

غوره را شسته و روی آن نمک می ریزیم ( به اندازه ی دلخواه ) و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. پس از آن درب ظرف را می گذاریم تا غوره ها به طور کامل بپزند و نرم شوند. سپس آن ها را از صافی رد می کنیم. در صورتی که رقیق بود ، کمی دیگر آن را می جوشانیم تا غلظت آن به اندازه ی رب گوجه شود. سپس در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری می کنیم. نکته ی مهم آن است که در مرحله ای که می خواهیم، رب کمی غلیظ تر شود، باید شعله ی زیر آن بسیار ملایم باشد، چون در این مرحله رب غوره سریع می سوزد. به عبارتی دیگر برای تهیه ی یک رب خوب باید زمانی طولانی صرف کرد.

در ضمن اگر رب را در ظرف لعابی تهیه کنید، رنگ و کیفیت بهتری خواهد داشت. در صورتی که از ظرف فلزی استفاده می کنید، باید دقت کنید که کوچک ترین خراش یا زدگی در ظرف وجود نداشته باشد، چون در حین تهیه ی رب، از فلز ظرف کنده شده و وارد رب می شود که برای سلامتی بسیار مضر است.
ترشی غوره

برای تهیه ی ترشی غوره که نام دیگر آن "غوره غوره" است، بهتر است غوره را درون محلولی از کات کبود و نمک قرار دهیم. این عمل به تثبیت رنگ سبز آن کمک می کند؛ در غیر این صورت بعد از مدتی رنگ غوره ها تغییر پیدا می کند. روش کار به این ترتیب است که یک دوم قاشق چای خوری کات کبود و 3 قاشق نمک را درون حدود یک لیتر آب، به طور کامل حل می کنیم و غوره ها را به مدت 24 ساعت درون این محلول قرار می دهیم. سپس آن ها را درون یک صافی ریخته و چندین بار با آب سرد می شوییم. غوره ها را روی پارچه ای پهن می کنیم تا آب اضافی آن گرفته شود. درون ظرف مورد نظر که باید دهانه ی آن کوچک باشد، غوره ها را ریخته و یک لیتر آب غوره و 3-2 قاشق نمک را با هم مخلوط می کنیم و روی غوره ها می ریزیم تا به طور کامل روی آن را بپوشاند. برای ماندگاری بیشتر، مقداری هم سیر چرخ می کنیم و به اندازه ی 2-1 سانتیمتر یا یک بند انگشت روی غوره ها ریخته و درب ظرف را به طور کامل می بندیم و در جای خنک نگهداری می کنیم. 

خواص تخمه آفتاب گردان


خواص تخمه آفتاب گردان
خواص تخمه افتاب گردان

 

تخمه آفتاب گردان منبعی غنی از ویتامین E، اولین آنتی اکسیدان حل کننده چربی می‌باشد.
 

تاثیر ویتامینE موجود در تخمه آفتاب گردان بر بیماریهای قلبی ـ عروقی

تخمه آفتاب گردان منبعی غنی از ویتامین E، اولین آنتی اکسیدان حل کننده چربی می‌باشد. ویتامینE، در طول بدن حرکت می‌کند و رادیکالهای آزاد موجود در بدن که به مولکولها و ساختارهایی که حاوی چربی هستن مانند غشاء سلولها(سلولهای مغز) و کلسترول آسیب می‌رساند را خنثی می‌نماید. ویتامینE با حمایت از این مولکولها و بافت‌ها، تاثیراتی ضد التهاب دارد که در باعث کاهش علائم آسم، رماتیسم استخوانی و آرتروز می‌گردد.( بیماریهایی که رادیکالهای آزاد و التهابات نقش موثری در آنها دارد)همچنین ویتامینE، باعث کاهش سرطان روده، کاهش علائم گرگرفتگی در زنان یائسه و همچنین کاهش پیشرفت عوارض دیابت می‌گردد.
از دیگر فواید ویتامینE، می‌توان به جلوگیری آن از ابتلاء به بیماریهای قلبی ـ عروقی نام برد. ویتامینE یکی از مهمترین آنتی اکسیدانهایی می‌باشد که در ذرات کلسترول پیدا می‌شود و از اکسید شدن کلسترول توسط رادیکالهای آزاد جلوگیری می‌نمایند. زیرا بعد از اینکه کلسترول اکسید می‌شود، به دیواره رگهای خونی می‌چسبد و این مراحل اولیه تصلب شریان است و باعث گرفتگی رگ، حمله قلبی یا سکته می‌شود. وجود مقدار کمی‌از ویتامینE در بدن می‌تواند باعث کاهش ریسک گرفتگی شریانها شود. در واقع، مطالعه بر روی ویتامین E نشان داده است که کسانیکه از ویتامین E در غذای روزانه استفاده می‌کنند، ‌کمتر دچار مرگ و میر ناشی از سکته قلبی می‌شوند.
میزان کالری موجود در مغز این گیاه برابر است با ۸/۶۱۴ کالری یعنی حدود ۳۰ قاشق غذا خوری برنج
 
مواد موجود در 100 گرم تخکه آفتاب گردان طبق جدول ذیل 
 
ویتامین E     10 ـ 18 میلی گرم
ویتامینB1(تیامین)     82/0میلی گرم
منگنز     73/0میلی گرم
منیزیم     44/127میلی گرم
مس           63/0میلی گرم
سلنیوم     42/21   میلی گرم
فسفر     8/253میلی گرم
ویتامین  B5     43/2میلی گرم
فولات     86/81 mcg
کاهش کلسترول بدلیل خاصیت فیتواسترول (phytosterols)تخمه آفتاب گردان

فیتواسترول، ماده ای است که در گیاهانی یافت می‌شود که ساختار شیمیایی بسیار شبیه به کلسترول دارند و وقتی در رژیم غذایی به اندازه کافی باشد به کاهش کلسترول و همچنین کاهش ریسک ابتلاء به سرطان کمک می‌نماید.

با منزیم موجود در تخمه آفتاب گردان، ‌اعصاب و رگهای خونی را آرامش دهیم.
تخمه آفتاب گردان منبع خوبی از منیزیم می‌باشد. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که منیزیم به کاهش فشار خون و سردردهای میگرنی و همچنین سکته قلبی کمک می‌کند. منیزیم همچنین برای سلامت استخوانها و بدست آوردن انرژی ضروری است و تقریباً دو سوم منیزیم موجود در بدن در استخوانها یافت می‌شود. در بسیاری از سلولهای عصبی، منیزیم بعنوان سدی از ورود کلسیم به سلولهای عصبی عمل می‌کند. اگر در بدن میزان کلسیم کم باشد، کلسیم به راحتی وارد بدن می‌شود و فعالیت سلولهای عصبی کم می‌شود. کمبود منیزیم در بدن باعث بالا رفتن فشارخون، گرفتگی ماهیچه‌ها ( شامل گرفتگی ماهیچه قلب، راههای هوایی که از نشانه های آسم است) و سردردهای میگرنی و همچنین خستگی و تنش می‌شود.
خواص داروئی:(1)
اسانس گل آفتاب گردان برای التیام زخم ها و پائین آوردن فشار خون بکار می‌رود.  اسانس برگ های آفتاب‌گردان خاصیت میکروب کشی دارد.  در طب قدیم ایران  و در طب چینی از تمام قسمت های گیاه آفتاب گردان استفاده می‌شود.
در مواردزیر می‌توان از این گیاه استفاده کرد و از خواص درمانی آن برخوردار شد.
1) زنگ زدن گوش : مغز ساقه آفتاب گردان را در آب جوش ریخته و مانند چائی دم کنید و روزی سه فنجان از این چایی بنوشید.
2) تقویت معده و پائین آوردن فشار خون : 30 گرم برگهای خشک آفتاب گردان را دم کنید و سه فنجان  در روز بنوشید.
3) سرگیجه و ورم صورت،  آب آوردن بدن و تسریع زایمان : 20 گرم از گلهای خشک آفتاب گردان را در آب جوش دم کنید و روزی سه فنجان از این دم کرده را بنوشید.
4) درد معده،  بیماریهای دستگاه ادراری،  یبوست : 30 گرم ریشه خشک شده آفتاب گردان را در آب جوش ریخته و مدت 5 دقیقه بگذارید بجوشد یک فنجان از آنرا سه بار در روز بنوشید.
5) آرتروز و ورم پستان : هنگامیکه آفتاب گردان گل می‌دهد طبق گل ( قسمت پایین گل که مانند بشقابی است) را جدا کرده و در آّن انداخته آنقدر بجوشانید که شیره چسبناکی باقی بماند و سپس  این شیره را روی مفصل های دردناک بمالید و ماساژ دهید درد آرتروز برطرف می‌شود.  برای درمان ورم پستان در زنان شیر ده طبق گل را هنگامیگه گل دانه داده است جدا کنید و در زیر آفتاب خشک کرده و سپس تکه تکه کرده و بو ( سرخ کنید ) دهید.  که کاملا قهوه ای شود و بعد آنرا خورد کرده بصورت پودر درآورید و این پودر را در آب جوش که کمی‌شکر به آن اضافه کرده اید ریخته و این شربت را به مریض بدهید تاشفا یابد.
6) اسهال خونی : برای درمان اسهال خونی تخم آفتاب گردان را ( بمقدار 30 گرم ) در آب ریخته و حدود یکساعت با حرارت ملایم بپزید سپس آنرا با نبات یا قند شیرین کرده و به مریض بدهید.
7) سردردی که همراه با سرماخوردگی است : 30 گرم تخم آفتاب گردان را در دو لیوان ریخته و بگذارید بجوشد تا نصف لیوان آن باقی بماند و این جوشانده را دوبار در روز بنوشید.
8) بیماری فتق : 30 گرم ریشه تازه آفتاب گردان را با آب وشکر قهوه ای بجوشانید و جوشانده را سه بار در روز بنوشید.
9) سنگ کلیه : حدود یک متر از مغز ساقه آفتاب گردان را در دو لیوان آب ریخته و بگذارید آهسته باملایمت بجوشد تا مقدار آن به نصف لیوان تقلیل یابد آنگاه بمدت یک هفته و روزی یکبار آنرا بنوشید تا از شر سنگ کلیه راحت شوید.
10) زخم،  بریدگی و جراحت : مغز و ساقه آفتاب گردان را باید له کرد و مانند پماد روی زخم  جراحت گذاشت این عمل خونریزی را بند می‌آورد و بهبودی را تسریع می‌کند.  سعی کنید گیاه آفتاب گردان را در حیاط خود بکارید و از خواص درمانی آن استفاده کنید. 
البته تخم آفتاب گردان را باید بصورت خام استفاده کنید چون بو داده و نمک زده آن دارای خواص ذکر شده در این مبحث نمی‌باشد.

خواص برگ بو

خواص برگ بو
 

 

 

این روزها در تهران به من برگ بو می‏گویند ولی لغت نویسان فارسی مرا«باهشتان» قید کرده‏اند. عربی من و با «غار گیلاسی» نبت دوری دارم. برگ من معطر است، درخت من بیش از هزار سال عمر می‏کند، برگ مرا در حال حاضر در خیار شور می‏اندازند تا آن را خوشبو کرده و از فساد آن جلوگیری نماید، ولی در گذشته برگ مرا در بسته‏ای انجیر و خرما می‏گذاشتند تا از کرم گذاشتن آنها جلوگیری ‏کنم. درخت من بزرگ است و در عهد باستان یونانیان به آن خیلی احترام می‏گذاشتند و شاخه‏های آن را در اعیاد و مراسم مذهبی در دست می‏گرفتند و دانشمندان تاجی از آن درست کرده، بر روی سر می‏گذاشتند، میوه من به قدر فندق است و به فارسی به آن «دهمشت» گویند و روغنی خوشبو دارد. درخت من در تهران و استانهای شمال کاشته شده، فقط از برگ خوشبوی آن استفاده می‏کنند.
برگ من بادشکن بوده، عرق را زیاد می‏کند. و چنانچه زیاد خورده شود قی آور است. ضد تشنج بوده و عادت ماهانه زنان  را باز می‏کند. میوه من قویتر از برگ من بوده، و اشتها را زیاد می‏کند، مقوی معده می‏باشد و برای درمان برنشیت مزمن تجویز شده، از برگ و میوه من پادزهر سموم، مخصوصا سموم غذایی است.
مالیدن میوه من جهت درد اعصاب و رفع خستگی و کوفتگی و گر فتگی عضلات و باز کردن دهانه عروق مفید است. چکاندن آب ساییده میوه من در گوش جهت تسکین درد آن نافع است و صدا کردن گوش و سنگینی آن را از بین می‏برد.مضمضه جوشانده برگ من جهت تسکین درد دندان نافع است. مخلوطمن با عسل چه به صورت معجون و چه به صورت حب جهت سرفه کهنه و تنگ نفس مفید است. روغن من قی آور، پیشاب آور و قاعده آور است. خوردن میوه میوه من جهت تحلیل بادها و دل درد، قولج و امراض جگر و طحال سودمند می‏باشد، و با عسل جهت زخم معده و روده تجویز شده است. ۱۰ گرم پوست من سنگهای کلیه و مثانه را خرد می‏کند.
ضماد من با آرد جهت تسکین ضربان ورمهای گرم و درد مفاصل سودمند می‏باشد و مالیدن کوبیده من جهت ار بین رفتن لکه‏های سیاه صورت و کک و مک و رفع آثار جلدی مؤثر است. مقدار خوراک برگ من دو مثقال و مقدار خوراک میوه من یک مثقال است. زیاده روی در خوردن آنها ایجاد قی می‏نماید.
 اجازه فرمایید «غار گیلاسی» خود را خدمت شما معرفی کند.
غار گیلاسی - در مازندران و نور و کجو به من جل و جله، در لاهیجان جلی، در گیلان و طوالش چرم لیوه و در آستارا چرم گیله گویند.
زادگاه اولیه من نواحی غرب آسیا، مخصوصا ایران و قفاز است. در ایران، در آستارا تا بهشهر، در مازندران و نور و کجور به من جل و جله، در لاهیجان جلی، در گیلان و طوالش چرم لیوه و در آستارا چرم گویند.
زادگاه اولیه من نواحی غرب آسیا، مخصوصا ایران و قفقاز است. در ایران، در آستارا تا بهشهر، در جنگلها می‏رویم و امروزه بیشتر مرا در امریکا و اروپا کاشته‏اند. من از خانواده غار می‏باشم، و اعراب به من «غار الکرزی» و کرزز الغار گویند. برگ من در حالت بازه بی بو است، ولی در اثر مالش دست و جویدن بویی شبیه به بوی روغن بادام تلخ می‏دهد.
طعم برگهای من تلخ است، در داروخانه‏ها و کار خانجات داروسازی آب مقطر برگ من مصرف جاری دارد. آب مقطر من زود فاسد می‏شود، به این جهت توصیه شده است که آن را همیشه در شیشه‏های رنگین و در محل تاریک و خنک نگاهداری کرده، و کوشش نمایند که سر شیشه خالی نباشد، آب مقطر من به شرطی در داروسازی قابل مصرف است که 10 گرم درصد اسید سیانیدریک داشته باشد. در بعضی از داروخانه‏ها آب مقطر مرا بطور تقلبی از شتشوی روغن بادام تلخ در آب به دست می‏آورند. آب مقطر برگ من ضد تشنج و درمان سرفه است و برای تنگ نفس، سیاه سرفه، التهابات دردناک معده و روده استفراغ و بی خوابی تجویز می‏شود و دمکرده برگهای من برای تسکین دردهای عصبی، سیاتیک به کار می‏رود، ضماد آن برای رفع کوفتگی عضلات، ورمهای سطحی، پوست و خارش جلدی به کار می‏رود، ولی چون برگهای من دارای اثر سمی است، باید در استعمال آن رعایت احتیاط بشود. از برگ من می‏توان ترکیبات دارویی جهت معالجه معتادان به تریاک و هرویین و مبتلایان به جنون الکلی تهیه نمود، ولی چون دارای اثر سمی هستم، و از طرفی در ایران گیاهان دیجگری وجود دارند که غیر سمی بوده و در همه ایران می‏روید و اثر آنها برای نجات معتادان موثر و مطمئن‏تر است، و به آسانی می‏توان از آنها استفاده کرد، از این جهت از دادن دستور استفاده از برگ من خودداری می‏شود. بدیهی است که همانگونه که یونجه و تریاک سیاه چگونگی راه علاج معتادان را شرح دادند، بقیه گیاهان نیز به هنگام معرفی خود، نسحه‏های موثری را نشان خواهند داد.

خواص کندر

خواص کندر

 

کندر :

صمغ درخت خاردار با ارتفاع تقریبی 2 متر است که در نواحی نسبتا گرم زمین رشد  می کند.بهترین نوع کندر، کندری است که خالص و تازه و نرم باید، ظاهرش سفید

 و خیلی زود شکسته نشود و وقتی آن رو می شکنیم داخلش یک حالت چسبنده وزرد و طلائی رنگ باشد، و اگر باز هم نتوانستید با این خواص کندر خوب و خالص را شناسایی کنید، می توانید با بردن کبریت یا فندک به داخل مغازه ی عطاری کمی از آن را آتش بزنید، اگر خوب سوخت یعنی اینکه کندر خالصی است، ولی اگر آن هنگام آتش زدن، به خوبی نسوخت و فقط دود کرد،

 می توان گفت که کندر واقعی نیست و صمغ صنوبر است که فقط هنگام آتش زدن دود می کند،و ازلحاظ ساختاری و درمانی هیچ شباهتی به کندر مرغوب و خالص ندارد. کندر ترکیبی از صمغ عربی است که هیچ گاه نمی سوزد،  طبیعت کندر گرم و خشک است اگر آدمی هستید که بدنتان با گرمی هیچ رابطه ی خوبی ندارد سعی کنید زیاد از آن استفاده نکنید. 

خواص کندر :

اگر کندر را آب سرد بخورید، اسهال را بند و استفراغ را قطع می کند.و یکی از مهمترین خواص دیگری که  بسیار مفید و جالب توجه بود، این است که براستی مقوی حافظه و مرتفع کننده ی فراموشی و ضعف حافظه است.که براستی تاثیر بسزایی دارد،

  جویدنش مانند آدامس  لثه را محکم میکند و بوی دهان را میزداید و روایت شده برای حفظ قرآن و قطع ادرار و بلغم از آن بخورند. بعضی وقتها بروی سفیدی چشم نقطه ای سرخ و یا کود رنگ پیدا می شود که آن را طرفه می گویند، اگر دود کندر را به چشم دهند آن را برطرف می کند.

مصرف کندر  به خصوص زنان باردار و تأثیر آن بر روی حافظه نوزاد از قدیم الایام مورد تأکید بوده.

با توجه به تحقیقات  بر روی بیش از 100 نفر از مادرانی که قبل از زایمان به مدت طولانی (3 الی 4 ماه) از کندر استفاده نموده اند معلوم شد که مصرف بیش از حد آن موجب بیش فعالی کودکان آنها شده اما مادرانی که به مدت 1 ماه یا کمتر از کندر استفاده کرده اند کودکانشان بیش فعال نشده اند و همچنین از هوش بالایی برخوردارند.

عضو فرهنگستان گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: براساس آخرین تحقیقات انجام شده برروی گیاه کندر مشخص شد که این گیاه قابلیت درمان بیماری ناعلاج ام اس(m.s) را دارد.

 نحوه استفاده : 

بهترین راه مصرف کندر
آنرا کوبیده و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری از آنرا در یک استکان آب حل کرده و مصرف نمایید.
همچنین میتوانید آنرا در دهان گذاشته و به صورت آدامس از آن استفاده نمایید اما کمی تلخ میباشد.

خواص گیاه شاه پسند


خواص گیاه شاه پسند
خواص گیاه شاه پسندشاه پسند درختی
 
 

شاه پسند در قدیم به نام گیاه صلیب( Herb of the Cross ) معروف بوده است زیرا گفته می شود که آن را روی زخم های مسیح ریختند و خونریزی قطع شد. در واقع دارای خاصیت ضد خونریزی است.این گیاه در نواحی جنوب آسیا، آفریقا و اروپا در حاشیه جاده ها و دشت ها و مزارع می روید و در ایران در مناطق شمال ایران و اطراف تهران، فارس و نواحی جنوب یافت می شود.

قسمت مورد استفاده این گیاه، برگ ها و سر شاخه های سبز آن است در اثر مالش دادن بوی مطبوعی در تمام قسمت های این گیاه منتشر می شود ولی طعم آن گس و تلخ است.

گیاه شاه پسند که در دو نوع معمولی و آمریکای جنوبی  موجود است، می ‌تواند زخم‌ ها و ورم‌ ها را با التیام نسوج بدن بهبود ‌بخشد. این گیاه برای درمان نقرس نیز استعمال می ‌شود.

مصرف جوشانده گیاه شاه پسند، سبب درمان درد عصبی، سرگیجه و ضعف روانی می‌شود. همچنین مصرف جوشانده شاه پسند برای انواع ناراحتی ‌های عصبی، سرفه. بی خوابی و حالات ترس و تب  توصیه شده است. این گیاه ماده ی درمانی مناسبی برای موارد اسپاسم و ضد تب است. اما این گیاه قبل از همه یک ماده ی مطمئن برای معده است. در موارد اختلالات هاضمه و نفخ، هیچ چیز بهتر از شاه پسند آمریکایی جنوبی وجود ندارد. سرشاخه های سبز شاه پسند وحشی کاربرد دارویی دارد.

این گیاه گس و تلخ در بهبود سرما خوردگی  موثر است. این گیاهِ خلط آور برای درمان بیماری های پوستی نیز مفید است.

این گیاه گونه های مختلفی دارد که متجاوز از صد نوع می باشد، ما در ایران بیشتر نوع تزئینی آن که شاه پسند درختی نام دارد را می شناسیم اما نوع دارویی آن نیز در ایران وجود دارد که ما در این مطلب بیشتر به آن نوع می پردازیم .

 
ترکیبات شیمیایی

شاه پسند وحشی دارای مواد شیمیایی مختلفی نظیر تانن، ‌موسیلاژ، ساپونین، وربی نالین، بتاکاروتن و ماده ای تلخ می باشد.
خواص دارویی

شاه پسند وحشی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

1) قابض و ضد تشنج است.

2) برای از بین بردن آب آوردگی بدن مفید است و بدین منظور باید آن را با ملاس چغندر خورد.

3) برای تقویت قلب مفید است.

4) خون را تمیز و تصفیه می کند.

5) عرق آور است.

6) مقدار شیر را در مادران عزیز شیرده زیاد می کند.

7) کرم معده را کشته و از بین می برد.

 خلط آور است.

9) برای برطرف کردن سرماخوردگی مفید است.

10) کمبود ویتامین C را درمان می کند.

11) برای درمان ناراحتی های پوستی مفید است.

12) بیماری زردی را برطرف می کند.

13) برای رفع خونریزی لثه مفید است.

14) سنگ کلیه و مثانه را خارج می سازد.

1- برای ورم مخاط دهان و گلو، جوشانده آن را غرغره کنید.

2- کمپرس آن را روی ضرب دیدگی بگذارید.

3- زخم و بریدگی ها را با ضماد آن درمان کنید.

4- برای رفع خستگی پس از کار روزانه از حمام شاه پسند استفاده کنید بدین منظور مقدار 200 گرم از برگ های این گیاه را در دو لیتر آب ریخته و حرارت دهید تا به جوش آید سپس آن را روی چراغ برداشته و بگذارید به مدت 15 دقیقه دم بکشد. بعد آن را صاف کرده و در وان حمام بریزید و برای مدت 20 دقیقه در آن دراز بکشید تا خستگی عضلات برطرف شود .
طرز استفاده:

دم کرده:

یک قاشق چایخوری برگ های خشک شده این گیاه را در یک فنجان آب جوش ریخته و برای مدت 10دقیقه دم کنید سپس صاف کرده و به مقدار یک فنجان سه بار در روز بنوشید.

جوشانده:

مقدار 40 تا 50 گرم از برگ های خشک شده ی این گیاه را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به مدت 5 دقیقه به آرامی بجوشد سپس آن را صاف کنید.

طریقه مصرف شاه پسند معمولی

بیست تا سی گرم از گیاه خشک را در یک لیتر آب دم می ‌کنند و روزانه دو تا سه فنجان می ‌نوشند. برای استعمال داخلی یک مشت کوچک از گیاه خشک با یک لیتر آب کافی است در مصرف خارجی (به شکل کمپرس کردن، محلول غرغره، پانسمان) یک پیمانه گیاه خشک شده در یک لیتر آب به کار برده شود.

طریقه مصرف شاه پسند آمریکای جنوبی

بیست تا سی گرم از گل و برگ گیاه را در یک لیتر آب می ریزند و دم کرده قابل شرب مطبوعی درست می ‌کنند.

اما اگر بخواهند بیشتر از دو فنجان در روز میل کنند باید مقدار گیاه را به شش گرم در یک لیتر آب تقلیل داد.
مضرات:

خوردن زیاد این گیاه ضربان قلب را کم می کند و باعث تحریک روده ها و رحم می شود. بنابراین کسانی که ناراحتی قلبی دارند و یا خانم های باردار باید در خوردن آن احتیاط کنند.

خواص تیغ توراغ

خواص تیغ توراغ
 

 

از نظر طب قدیم گرم است  ( گیاه خوش عطر - خار عطری )

باد شکن است - ضد نفخ معده - آرام بخش معده - درمان درد مفاصل - طعم  دهنده غذا ( داخل خورشت

قرمه سبزی بریزید و از خوردن این غذا بسیار لذت ببرید) طعم دهند ه  دوغ - طعم دهند ه  ماست و خیار -

طعم دهنده سالاد شیرازی ( این سالاد را با نعناع و این گیاه مخلوط فرمایید و با آب گوشت میل کنید خواهید دید چه طعمی دارد نوش جانتان باد )

امید وارم در زمان شناسایی و برداشت این گیاه خوش عطر و مفید دقت لازم را بعمل آورید انشاء الله .

این گیاه در قیاس با گیاه شنبلیله از طعم وبوی بهتری بر خوردار است .

این گیاه در شهرستان همدان از جایگاه خاصی برخوردار است .

 

 پاسخ مراجعه کنندگان گرامی ( برای طعم دهنده دوغ می توانید از گیاه کاکوطی ، شبید ، پونه ، گل محمدی (ص ) و لیمو ترش شیرازی استفاده نمایید ولذت ببرید.

خواص شکر تیغال

خواص شکر تیغال
unlucky shot!!!!گیاه شکر تیغال

اسم من شکر تیغال است

گیاه من تیغی است از خانواده خارخاسک به نام تیغال و تیهال و منجک آن از دسته ای قاب بالان است

به نام خزو کک طرز ساختمان من با سایر انگبین ها فرق دارد  زیرا خزوکک مرا برای تغذیه خود نمی سازد بلکه برای حفظ نوزاد خود نیکنوش گیاهان را گرفته و آنرا به صورت انگبین در آورده و مانند پیله دور اخمها و نوزاد خود می بندد و پس از چندی که نوزاد بالغ شد پیله را سوراخ کرده از آن خارج می شود .

ترکیبات گیاه

ترکیبات این پیله عبارتند از سلولز - نشا سته و قندی به نام تره ها لز - در آن یک ماده ی ضد حساسیت نیز و جود دارد و همین جهت است که بعضی از بیمارانی که مبتلا به تنگ نفس می باشند  از جوشانده ی من بهرمند می گردند . من مانند سایر انگبین ها ملین بوده و دستگاه گوارش را منظم می نمایم .

به گیاه من اعراب رعی الایل شوک الجمال - شوک الجمل - شکر تیار هم  می گویند - جهت سرفه و سوزش مری توصیه شده ام - صدا گرفته شما باز خواهم کرد و خشکی گلو را بر طرف کرده و نرم می نمایم -  زیاده روی در خوردن من تولید قی می نماید و مقدار خوراک من تا هجده گرم می باشد .